Képzés

Az Aktív-Analitikus Pszichoterapeuták Egyesülete (AKAPE) és a Semmelweis Egyetem Szak-és Továbbképzési Központja között keretszerződés az egyesületi képzések akkreditációját 2016-ig biztosította. A pszichoterápiás módszerek akkreditációs folyamata jelenleg átalakul, az Egyesület 2019-es akkreditációját elindítottuk. Reményeink szerint az Aktív-analitikus elméleti szeminárium továbbra is részét képezi a módszerspecifikus pszichoterapeuta szakképzésnek.
A szeminárium újdonsága, hogy egységbe hozza a pszichoterápiás szakirodalom és szépirodalom által nyújtott pszichológiai ismereteket. Erre különösen azért van szükség, mert fontosnak tartjuk, hogy a pszichoterapeuta rendelkezzen széleskörű humán és életfilozófiai ismeretekkel is. Meg tudja érteni az egyéni élettörténetek mögött meglévő "általános", a korszellem és kulturális elemeket. Legyen rálátása az általános etikai kérdésekre, a morálfilozófiai aspektusra is.

Egyesületünk 2020 januárjában újra módszerspecifikus képzést indít, erről bővebben a tanfolyamok menüpontban tájékozódhat. A szeminárium OFTEX akkreditációja zajlik.

Az itt összegyűjtött előadások csak bejelentkezés után érhetőek el.