Aktív -Analitikusok egyesülete

Önismeret

2024. szeptember 23-tól hétfői napokon - 16.30 - 20.30

Az Aktív-Analitikus Pszichoterapeuták Egyesülete keretében ismét önismereti csoportot indítunk ősztől. Az aktív-analitikus módszerben régóta hagyomány, hogy művészeti alkotásokat használunk a terápiában és a módszer oktatásában is. A csoporton is a művészetet hívjuk majd segítségül az önmagunkra való reflektálásban. A csoporttagok mellett irodalmi szövegek, versek, mesék, festmények lesznek a segítő tükreink. A műalkotások tükrében nemcsak konfliktusainkat láthatjuk meg, hanem modellként, mintaként is szolgálhatnak a fejlődésre, a cselekvésre.
 

2024. június 14-től pénteki napokon - 16.00 - 18.00

Az önismereti csoport tevékenysége három pillérre épül: az asszertív kommunikáció gyakorlására, az önismeret elmélyítésére, s végül a reziliencia (lelki ellenálló képesség) erősítésére. Kilenc találkozás, alkalmanként két óra, kis létszám és családias atmoszféra biztosítja, hogy játékos gyakorlatok során megérezhessük az önbizalom, az elköteleződés, motiváció és támogatás együttes erejét.

2024. szeptember 13-tól pénteki napokon - 15.30 - 20.30

A mesék bölcsességét hívjuk segítségül, hogy fejlődni tudjunk párkapcsolati működésünkben, hogy tudatosabban legyünk jelen kapcsolatainkban. Megpróbáljuk megérteni a kapcsolati nehézségeinket, hogy hogyan függ össze gyerekkori kötődési mintánk a párkapcsolatainkban megélt kötődési mintánkkal.

Kép: pexels-dids-3737718

2023. szeptember 25-től hétfői napokon - 16.45 - 20.30

Az Aktív-Analitikus Pszichoterapeuták Egyesülete keretében önismereti csoportot indítunk ősztől. Az aktív-analitikus módszerben régóta hagyomány, hogy művészeti alkotásokat használunk a terápiában és a módszer oktatásában is. A csoporton is a művészetet hívjuk majd segítségül az önmagunkra való reflektálásban. A csoporttagok mellett irodalmi szövegek, versek, mesék, festmények lesznek a segítő tükreink. A műalkotások tükrében nemcsak konfliktusainkat láthatjuk meg, hanem modellként, mintaként is szolgálhatnak a fejlődésre, a cselekvésre.