Önismeret

Az Aktív-analitikus Pszichoterapeuták Egyesülete keretében önismereti csoportot indítunk ősztől. A csoport havi egy alkalommal találkozik szeptembertől júniusig, hétfő délután 16:45-20:30-ig. Célunk, hogy az önreflexión túl az aktív-analitikus szemléletbe, működésmódba is betekintést kapjanak a csoporttagok.

Az aktív-analitikus módszerben régóta hagyomány, hogy művészeti alkotásokat használunk a terápiában és a módszer oktatásában is. A csoporton is a művészetet hívjuk majd segítségül az önmagunkra való reflektálásban. A csoporttagok mellett irodalmi szövegek, versek, mesék, festmények lesznek a segítő tükreink. A műalkotások tükrében nemcsak konfliktusainkat láthatjuk meg, hanem modellként, mintaként is szolgálhatnak a fejlődésre, a cselekvésre. Emellett közvetítő közegként funkcionálnak terapeuta és kliens illetve csoporttagok között. Együtt lépünk be egy történet, egy kép szimbólumokkal teli világába, és keressük a megfeleléseket saját lelkünk színtereivel. Eszköztárunkban csoportjátékok, imaginatív elemek is megtalálhatók.

A csoporton való részvétel beszámítható az aktív-analitikus módszerspecifikus képzés sajátélmény követelményébe.

A csoportba olyan pszichológus, orvos, mentálhigiénés, vagy coach végzettségű segítőket várunk akik érdeklődnek az aktív-analitikus módszer iránt.

A csoportot Dr. Duba Andrea (aktív-analitikus oktató, szupervizor, metamorphoses meseterapeuta) és Hámor Éva (aktív-analitikus oktató, csoportanalitikus, családterapeuta) vezetik.

A csoport az első alkalmat követően zártkörű lesz, a jelentkezőket felhívjuk és időpontegyeztetést követően interjút készítünk.

Az első 4 alkalom időpontjai: szeptember 25, október 30, november 27 és december 18.

Az önismereti csoport díja: 12 000ft /alkalom (5x45perc)

Jelentkezési lap