Aktív -Analitikusok egyesülete

önismereti csoport

Kép: pexels-steve-johnson-1234853

HELYSZÍN - 1124 Budapest, Lejtő u. 24. (AKAPE székhelye)

DÁTUM - szeptember 25, október 30, november 27, december 18. (első négy alkalom)

IDŐPONT - hétfői napokon 16.45 - 20.30

ÁR - 12 000 Ft/alkalom (5x45 perc)

CSOPORTVEZETŐK - Dr. Duba Andrea - aktív-analitikus oktató, szupervizor, metamorphoses meseterapeuta, Hámor Éva - aktív-analitikus oktató, csoportanalitikus, családterapeuta

Az Aktív-Analitikus Pszichoterapeuták Egyesülete keretében önismereti csoportot indítunk ősztől. Célunk, hogy az önreflexión túl az aktív-analitikus szemléletbe, működésmódba is betekintést kapjanak a csoporttagok.

Az aktív-analitikus módszerben régóta hagyomány, hogy művészeti alkotásokat használunk a terápiában és a módszer oktatásában is. A csoporton is a művészetet hívjuk majd segítségül az önmagunkra való reflektálásban. A csoporttagok mellett irodalmi szövegek, versek, mesék, festmények lesznek a segítő tükreink. A műalkotások tükrében nemcsak konfliktusainkat láthatjuk meg, hanem modellként, mintaként is szolgálhatnak a fejlődésre, a cselekvésre. Emellett közvetítő közegként funkcionálnak terapeuta és kliens illetve csoporttagok között. Együtt lépünk be egy történet, egy kép szimbólumokkal teli világába, és keressük a megfeleléseket saját lelkünk színtereivel. Eszköztárunkban csoportjátékok, imaginatív elemek is megtalálhatók.

A csoportba olyan pszichológus, orvos, mentálhigiénés vagy coach végzettségű segítőket várunk akik érdeklődnek az aktív-analitikus módszer iránt.

A csoporton való részvétel beszámítható az aktív-analitikus módszerspecifikus képzés sajátélmény követelményébe.

A csoport az első alkalmat követően zártkörű lesz, a jelentkezőket felhívjuk és időpont-egyeztetést követően interjút készítünk.