Aktív -Analitikusok egyesülete

rezilienciát erősítő önismereti csoport

REZILIENCIÁT ERŐSÍTŐ ÖNISMERETI CSOPORT

HELYSZÍN - Pasaréti Közösségi Ház, 1026 Budapest, Pasaréti út 102., hátsó kisterem

DÁTUM - 2024. június 14.

IDŐPONT - kéthetente pénteki napokon 16.00 - 18.00

CSOPORTVEZETŐ - Dr. Fehér Pálma Virág - pszichológus, tanácsadó- és klinikai szakpszichológus, aktív-analitikus szakpszichoterapeuta

Az önismereti csoport tevékenysége három pillérre épül: az asszertív kommunikáció gyakorlására, az önismeret elmélyítésére, s végül a reziliencia (lelki ellenálló képesség) erősítésére. Kilenc találkozás, alkalmanként két óra, kis létszám, és családias atmoszféra biztosítja, hogy játékos gyakorlatok során megérezhessük az önbizalom, az elköteleződés, motiváció és támogatás együttes erejét.

Elköteleződés: amikor valamibe közösen belevágunk, egyfajta társas szerződés jön létre. Nem akarunk másokat cserbenhagyni. Ez motivációt ad a program folytatására.

Támogatás: egy hosszabb tanulási folyamat során elkerülhetetlenek azok a szakaszok, amikor úgy tűnik, hogy semmi sem halad előre. Viszont a többiek tapasztalatai segíthetnek túllépni ezen. Látva, hogy mások hogyan győzik le a nehézségeiket, új lehetőségekre nyílnak meg előttünk.

Önbizalom: a csoporttól kapott visszajelzések erősítik a saját kreativitásunk és a fejlődésünk tudatosítását.

Motiváció: a csoport közös céljainak a megtervezésével, pl. kiállítás, egy színházlátogatás vagy akár egy közös este, ahol az új kommunikációs képességeinket szeretnénk gyakorolni, olyan lendülethez juthatunk, amely sokat jelenthet a fejlődés szempontjából.

Vannak emberek, akik inkább egyénileg gyakorolják az önismeret megszerzését, mert úgy érzik, hogy mások korlátozzák, lassítják vagy esetleg nyomást gyakorolnak rájuk. Ez azonban nem feltétlenül kell, hogy kizárja a csoportélményt, amelynek sok előnye van a fejlődési folyamat szempontjából. Mindannyian különböző fejlődési fázisokban vagyunk. Ezek mindegyike magában rejti a társas szerepvállalás lehetőségét: a gyakorlás, az alkalmazás és az elmélyülés által.

További információ és regisztráció: fp@feherpalmavirag.hu vagy +36 30 848 0513